• Yaşamın erken dönemlerinde çeşitliliğe maruz kalmak, köpeklerin yetişkin olduklarında daha farklı diyetleri daha kolay kabul etmelerine yardımcı olabilir. Bu nedenle yavru döneminde farklı formatta hazırlanmış (kuru, yarı sıvı veya konserve) mamaların uygun oranlarda ve adaptasyon süreçlerinden sonra aralıklarla denenmesi yaşamın ileri dönemleri için gerekebilecek diyet değişikliği durumlarda yaşanabilecek olumsuz tepkileri diyeti reddetme vb. önlemeye yardımcı olabilir.
• Sindirim sistemi özellikle yavru köpeklerde yetişkinlere nazaran değişikliklere karşı çok daha hassastır. Bu nedenle diyetlerinde değişiklik yapılacak ise, diyetin 4 ile 7 günlük bir süre içinde kademeli olarak değiştirilmesi önerilir. Bu, ilk gün yavru köpeklerin normal diyetine yeni diyetin küçük bir kısmını ekleyerek gerçekleştirilmelidir. Yeni diyetin oranı her gün kademeli olarak arttırılmalıdır.
• Ödül vermek sağlıklı diyetin bir parçası olabilir. Ödüller özellikle eğitim için yararlı olabilir. Ancak ayarlaması yapılmaz ve aşırı verilirse bir takım beslenme riskleri ve dengesizliklerine neden olabilir. Her ne kadar ödüller genellikle küçük porsiyonlar halinde verilse de; köpeğinize verdiğiniz tüm ürünlerin içinde n olduğuna dikkat ediniz. Kalori miktarı etikette listelenmemişse, köpeğinize vermeden önce ne olduğunu öğrenin. Gerekirse kalori bilgisi için üreticiye başvurun. Bir köpeğe verilebilecek ödül miktarı ve bundan gelecek kalori düzeyi, tükettiği diyetin toplam kalorisinin %10’undan daha fazla olmamalıdır. Önerilen günlük kalori alımının aşılmadığından emin olmak için, verilen mamanın miktarını ödüle uygun olarak güncellemek gerekir. Beslenme dengesizliği riski nedeniyle insan gıdalarının kullanımından kaçınılmalıdır.
• Tam ve dengeli bir yavru köpek beslenmesi durumunda, vitamin ve mineral takviyeleri beslenme dengesizliğine neden olabilir. Veteriner hekimler tarafından önerilmedikçe günlük diyetlere takviyeler yapılmamalıdır.

Tavsiye Edilen Yazılar